Corona-proof shoots

Donderdag, 23 april 2020

Corona-proof shoots

Wat een gekke tijd. Ik heb gisteren aan de buis gekluisterd gezeten, bijna nagelbijtend. Want wat wil ik graag dat onze twee meiden weer naar het kinderdagverblijf mogen. En niet voor onze rust, zeker niet, maar ze vinden het daar zo leuk en missen alle leidsters en vriendjes. En yes! Dat mag weer! Maar verder is er nog niet veel versoepeld, en begrijpelijk, het moet zeker niet te snel gaan en zo laten we de zorg ook even op adem komen. Rutte heeft gisteren benadrukt dat bepaalde dingen wel en niet mogen in deze intelligente lockdown. 


~ Wat wel mag ~


1. Met je gezin mag je naar buiten. Bijvoorbeeld een wandelingetje of een picknick. Geen probleem als je allemaal bij elkaar in hetzelfde huishouden woont, dan mag je lekker dicht tegen elkaar aan kruipen. En daar mag ik foto's van maken, MITS ik op anderhalve meter afstand blijf. En dat kan met mijn zoomlens makkelijk. 


2. Je mag bij iemand op visite gaan en door het raam zwaaien. Of op afstand als mensen in de deuropening staan. Dat betekent dat ik ook mag komen, en door een raam krijg je hele toffe artistieke beelden. Ik ben ontzettend fan geworden van het effect van dit soort shoots. We hoeven elkaar dus totaal niet te zien behalve met een veilig raam er tussen. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Kijk dan hier voor het fotoblog.


3. Had ik al gezegd dat je mag knuffelen? Zo veel mogelijk graag.


Eigenlijk is het zo simpel op het moment. Meer mag er niet, en minder hoeft niet. 


~ Wat niet mag ~


1. Newbornfotografie. Het mag nog steeds niet en dat vind ik heel jammer, maar ontzettend terecht. Vrouwen die pas bevallen zijn hebben toch een wat andere weerstand en je hebt echt wel wat beters te doen dan zo'n stom virus oppikken. Namelijk genieten van je baby'tje. 


2. Fotografie binnen. Ik kan binnen nou eenmaal niet altijd die 1,5 meter garanderen, en soms is er de ruimte ook niet om die te nemen terwijl dat voor de foto wel nodig is. Dit soort fotografie schuift dus even mee op de lange baan.


3. Ik mag je haar niet goed doen, je kindje niet mee laten fotograferen, merkjes van kleding goed doen. Wat ik normaal wel graag doe, zodat ik het vliegje op de muur kan blijven. Dus nu wat meer geklets en sturing van mijn kant, maar toch die mooie foto's.


~ Hier lees je op mijn blog 10 tips voor coronaproof gezinsfoto's ~Kortom; ik mag gewoon fotograferen met alle maatregelen. Benieuwd hoe dat voor jou en je gezin uitpakt? Neem dan vrijblijvend contact op om te kijken wat wel of niet haalbaar is. Samen komen we daar zeker uit! Het lijkt me fantastisch om nog meer raamshoots te doen, en weer heerlijk naar buiten te gaan voor alle mooie gezinnetjes. Voor nu wens ik jullie allemaal een goede gezondheid en veel positiviteit!Liefs,

Diana

Vorige:

Volgende:

Yummy, cookies! Nee sorry, deze kun je niet eten. Maar lees het vooral even door zodat je weet wat ik (of mijn website) met je gegevens doe.

Lees meer
Accepteren